WhatsApp Image 2020-05-03 at 09.44.17.jp

Ondernemen in tijden van...

Aan de slag gaan als ondernemer. Een eigen zaak opstarten. Het kiemde al langer. Ik wil meer dan 15 jaar expertise in voeding en duurzaamheid breder gaan inzetten. Vanuit mijn bagage die ik heb opgebouwd bij Delhaize als Sustainability Manager en bij Stad Gent als coördinator van het voedselbeleid. Om samen met jullie innovatieve oplossingen uit te bouwen.

 

Ondertussen zijn we met Let Us stevig uit de startblokken geschoten. Gestart, gegroeid, overtuigd. De uitdagingen in ons voedselsysteem zijn nog talrijk. Maar we zetten stappen. Samen met overheden, ondernemers, bedrijven, organisaties, scholen, enz. Oplossingen die liefst inclusief zijn en enerzijds de meest kwetsbaren bereiken. Maar anderzijds ook alle actoren betrekken die we moeten aan boord hebben in deze voedseltransitie. Want een duurzaam voedselsysteem zal inclusief zijn of niet zijn. Op alle vlakken.

 

Aan bedrijfs- en overheidszijde trok ik mee aan de kar om oplossingen te vinden voor deze uitdagingen: in Gent tonen we ondertussen hoe een stad impact kan hebben op een voedselsysteem met de voedselstrategie Gent en Garde, de Voedselraad, het restorestje, Foodsavers Gent, buurtfruit, enz. Bij Delhaize startte ik de duurzaamheidsstrategie op en bouwde onder andere mee aan een duurzaam visbeleid samen met WWF. In de Raad van Bestuur van Kauri (The Shift), zette ik al mee in op het samenbrengen van verschillende spelers in duurzaamheid.

 

Maar Let Us is ondertussen ook impact aan het genereren. Gaande over het opstarten van voedselbeleid in steden gaande van Geraardsbergen tot Antwerpen, het opstarten van nieuwe oplossingen in korte keten en voedselverspilling en daarbij groot en klein rond de tafel krijgen. Maar bovenal als sociaal onderneemster ook zelf inclusieve oplossingen cocreëren en uitwerken. Liefst die oplossingen die de meest kwetsbaren in de smaak vallen, gaande van lege brooddozen over vluchtelingen en voedselondernemerschap. 

Honger naar meer? Lees de blogs of neem eens een kijkje op Brood(doos)nodig en trakteer even een kind op een maaltijd. Je zal zien, het zal naar meer smaken.

Referenties

EITFood.jpg
pov-logo-rgb_edited.png
TGTG_Vertical_Logo_2000x566px_RGB-(1)_ed
th.jpeg
geraardsbergen.jpg
Oostende.jpg
logo West-Vlaanderen.jpg
levuur-logo-animatie-grijs.gif
J--6634-08-2015_Stad Sint-Truiden_LOGO_D
RUAF.jpg
ECDB Logo JPG large.JPG
logo_eeklo-nieuw.png
sint-niklaas.jpeg
h100q85_enchante_edited.jpg